Publikohet edicioni dimëror nr. 102 i revistës DFN-Mitteilungen.

None

19 Dhjetor 2022

Çështja aktuale fokusohet në shërbimet tona të bashkëpunimit, mbi të gjitha DFNconf - rrallë një shërbim DFN është dashur të reagojë kaq shpejt ndaj nevojave të papritura. Gama e shërbimeve jo vetëm që është zgjeruar për të përfshirë marrëveshjet kornizë për shërbimet e uebit dhe videokonferencave të bazuara në cloud për të mbështetur mësimdhënien në internet, por hardueri dhe softueri i platformës së videokonferencave të DFN-së bazuar në SIP/H.323 aktualisht po i nënshtrohet ndryshimeve.  

Në këtë botim (faqe 32), lexuesi do të gjejë një artikull të veçantë për hostin e TNC23 – Rrjeti Akademik Shqiptar (RASH). Rrjeti RASH luan një rol të rëndësishëm në krijimin e një infrastrukture të përbashkët në rajon. Brenda 10 viteve, RASH ishte në gjendje të ofronte shërbime rrjeti dhe zgjidhje softuerike në të gjitha nivelet nga e para. 

Përveç kësaj, ka shumë artikuj të tjerë interesantë nga mjedisi i DFN-së dhe pjesëmarrësve të saj. Edicioni i ri është tashmë i disponueshëm për shkarkim si version dixhital në faqen tonë të internetit. 

Linku: https://www.dfn.de/dfn-mitteilungen-ausgabe-102-erschienen/